O nama

Sta dva načina, kako živeti svoje življenje. Eden je prepustiti se ustaljenemu toku. Drugi poslušati svoj notranji glas, ki nežno šepeta, in mu slediti. Midve sva prisluhnili slednjemu, ga slišali in mu sledili.

Sva Amanda in Maja.

Zeliščarki in pripovedovalki zgodb ter skrbnici zeliščnega vrta in zeliščarne v srcu Gornjega Grada. Amando je že pred časom začaral svet zelišč, ljubezen pa jo je pripeljala v Gornji Grad. Začela ga je odkrivati in spoznala, da je to kraj z izjemnim, a neizkoriščenim potencialom. Majo pa je od malih nog začaral svoj domači kraj s svojo zgodbo in skritimi kotički. Več, ko je potovala, lepše je bilo doma in bolj ga je znala ceniti. Obe sva ugotovili, da v tem kraju ne bi samo bivali, ampak da si želiva tu tudi delali in ustvarjali. Da si želiva v Gornjem Gradu Živeti. Za to pa sva morali zavihati rokave in dobesedno sva zaorali ledino.

Pri nama gre zato vse mogoče na prvi pogled počasi. Ampak vse, kar delava, delava s pomenom in vizijo. Le malo stvari prepuščava naključju. In tako korak za korakom ustvarjava svoj lastni svet, v katerem je dobrodošel vsak popotnik odprte glave in srca.

Naj ti zaupava zgodbo. O Babi.

Že v starih časih so poznali tri duhovna obdobja razvoja moškega in ženske. Pri moških so to fant, bojevnik in modrec. V rokah modreca sta moč in meč. Pri ženskah so to deklica, žena in BABA. V njenih rokah sta srce in intuicija.

BABA VE, da je za ravnovesje potrebno nasprotje. V sodelovanju z modrecem, tradicijo in zelišči se vzpostavi.

BABAVE je celota, je način in filozofija življenja.

Gornji Grad_zeliščni vrt_Baba čaj_doživetje_foto tomo jeseničnik_visitsavinjska.com (196)