SLOVENIA UNIQUE EXPERIENCE

5-zvezdnično doživetje

“Pet čutil. Dve Babi. En zeliščni vrt.”

 

V srcu Gornjega Grada je bela baročna katedrala, največja v Sloveniji. Za njo se na nekdanjem posestvu menihov skriva očarljiv zeliščni vrt. Njegovi skrbnici in zeliščarki Maja in Amanda te popeljeva po poti zgodovine v najin čarobni svet zelišč. Prepusti se. V polnosti izkusi čarovnijo zeliščnega kopanja, eteričnega vonja zelišč in skodelice čaja, ki ponesejo v vaš notranji svet. Zelišča nežno šepetajo zgodbe. Tudi tvojo. Prisluhni ji.

Doživetje je najina osebna pripoved. Z naravnim sosledjem zgodb in lokacij odpirava vrata v najin intimni svet razmišljanja, navdiha in kontemplacije.V zeliščarni razkrijeva najino zgodbo, pred katedralo zgodbo kraja, v zeliščnem vrtu pa se preko vodenih senzoričnih povabil, pristenega bosonogega stika z zemljo in s pomočjo zelišč razkrije tvoja osebna zgodba. Če si le dopustiš.

Z vsako skrbno izbrano lokacijo, zgodbo, izzivom in povabilom se ti subtilno in postopoma razkriva zgodba o danes zabrisanem 333 letnem življenju benediktincev. Zeliščarki ti sproti razkrivava življenjske nauke za delo in osebni razvoj, katerim navdih sta življenje in znanje samooskrbnih menihov.

Na poti spoznaš biotsko pestrost Slovenije saj se na vrtu nahaja preko 160 vrst zelišč od tega 3 podrobneje, ob čajanki pa prav posebne zgodbe o kulturi pitja čaja v Zgornji Savinjski dolini.

Na doživetju glavno vlogo prevzameš ti. Zeliščarki sva le vodnici. Pri vodnjaku si po vzoru menihov umiješ roke, zajameš vodo in narediš prvi požirek. Zeliščna kopel v vrtu ti prebudi čutila. Sam nabereš zelišča in izdelaš zeliščni namaz. Iz izbranih zelišč si  izdelalaš osebno namensko kadilo. Skupaj zakurimo v kamin. Doživetje zaključimo s čajanko in krožnikom domačih dobrot vključno s tvojim zeliščnim namazom. Zaključek bo tako pravo senzorično razvajanje zate in tvoja čutila.

 

Kdaj: preko celega leta v vseh vremenskih prilikah in neprilikah

Kje: zeliščarna, park pred katedralo in zeliščni vrt

Trajanje: 5h

 

Pošlji povpraševanje

  Vrsta obiska

  Kontaktna oseba

  Ime:

  Email:

  Telefon:

  Prihod:

  Število oseb:

  Posebnosti/Želje